Beh sebaprekonávania Nitra

Fotky z behu

IMG 112.Kolo
 

Na 112. kole sa nás v zamrznutom parku stretlo dovedna 14 jedincov. Za hojnú účasť môžeme zrejme poďakovať silnej propagácii na Silvestrovskom behu na Zobor a vysoko distingovanému náhodnému vystúpeniu mojej maličkosti v TV Patriot. Za nízku účasť naopak môže mráz. Ale čo. Aj na Zobori bola zima a koľko sa tam motalo ľudí po trati.

Krátko zo Zobora: Z pravidelných parkových bežcov sa nás tam zišlo niekoľko. Martin D. plánoval obhajovať prvenstvo z minulého roka, ale bacil v tele mal na vec úplne iný názor. Pišta G. skončil vo svojej kat. 4. a Marián H. 2. Ja som sa moc nesnažil lebo som vedel že v TV budem bez ohľadu na výsledok. Ostatní chalani išli všetci super. Poučenie: Keď ti pred behom bezdôvodne ponúkajú plastový pohárik, ber. Po behu bol čaj - poháriky už nie.

Ale späť do parku. Úvodom by som chcel odkázať všetkým prevádzkovateľom obchodov s textilnou galantériou v Nitre, že to vôbec nebolo od nich pekné ako sa dohodli že si urobia v piatok všetci voľno. A ešte pred tým zdá sa skúpili všetky zicherky v Tescu. Ako som už spomínal bola riadna kosa ale všetci sme sa bavili na vtipnej historke o zicherkách (myslím).

S pribúdajúcim časom a bežcami sa mne naopak vytrácal úsmev z tváre a cit z pravej ruky. Našťastie nadišiel čas štartu. Po 1. kole viedol nováčik Roman G. tesne nasledovaný minulým víťazom Jakubom H. Jankin pes zatiaľ na zákrute zodpovedne štekal na všetkých ktorý z neznámych dôvodov naháňali jej gazdinú. Skúšal som ju upokojiť hladením po aj proti srsti ale stále mi bola zima na ruky. Poučenie: Nabudúce si nezabudni rukavice. Pes nefunguje.

Pre prvý tohtoročný bod do Nitrianskej bežeckej ligy si po 1 míli dobehla juniorka Barbora H. V cieli na 2 míle bol nakoniec rýchlejší Jakub pred Romanom.

Pokiaľ sa išli niektorí vyklusať a pozbierať značenie trate (za čo im ďakujem), pri prezentácii sa nečakane objavila pani (zrejme) z antidopingovej kontroly. Keď jej totiž na otázku "chlapci čo máte v tých pohárikoch?" chlapci odpovedali "teplý Hypofit", na tvári sa jej zjavil taký veľmi smutný výraz a pobrala sa ďalej.

Po vyhlásení výsledkov sme sa ešte dohodli že 6.1. pôjdeme do Trnavy na Trojkráľovú šestku, ale o tom nabudúce.

Dušan H.

Výsledky (pdf)