Beh sebaprekonávania Nitra

Fotky z behu

IMG 113.Kolo

Toto kolo sa nieslo v znamení hojnej účasti. Naposledy sa nás vyše 26 nazbieralo v júly 2004. Februárové kolo bolo totiž zároveň 5. ročníkom Memoriálu Emila Žáčika (1935-2004). Každý rok sa sa vo februári beží na počesť toho veľkého bežca z Lehoty - nech odpočíva v pokoji. Stromy v parku sú po zime ešte síce riadne holé, ale zase prikvitla omladina a mocná veteránska výprava z Nových Zámkov. Takže sme sa mali na čo tešiť. Na trať sa postavilo 26 bežcov, z toho 18 prvobodujúcich. Na začiatku sa vedenia ujal Marek Uličný zrejme naradostený že sa konečne dostane k pretekaniu keďže na Behu Sebaprekonávania v BA robí stále iba prezentáciu a stopuje časy. Marek postupne ušiel skupinke ôsmich ktorá sa počas celého prvého kola držala husto pokope a akoby sa odmietala vzdať čo i len jedného člena svojej družby. V druhom kole zo skupinky odbehol, Mareka s prehľadom dobehol a obehol víťaz posledných dvoch ročníkov Robo Chrastina a s prehľadom si pribehol pre víťazstvo. Nasledovaný Marekom U. a Šimonom Ž. Ženy taktiež nelenili a Lenka Chobodická vyhrala svoju kategóriu, pred Janou K. a Janou B. Česť a sláva ale patrí všetkým ktorí vyhrali vlastne už doma keď sa rozhodli že si pôjdu s nami v sobotu zabehať. Šesť účastníkov si polepšilo svoj januárový čas a preto si do Nitrianskej bežeckej ligy zapíšu o 1 bodík viac. Špeciálnu trofej a ceny víťazom odovzdal zástupca rodiny Žáčikových, ktorým zároveň ďakujeme za srdečné pohostenie.

Dušan

Pozvánka z Rádia Slovensko

Výsledky (pdf)

 

Naša účasť na behu: Trojkráľová šestka.

IMG Trojkráľová šestka

Z plánovaných 6 párov nôh sme 6.1.09 nakoniec na Trojkráľovú šestku do Trnavy nazbierali 5. Jana K., Martin D., Maťo Š., Julo V. a ja. Trojkráľová šestka je tretím pretekom Trnavskej zimnej trilógie/ligy. Boli sme aj na 1. časti 26.12.08 na Štefánskom behu a Jana s Mariánom aj na 2. časti 1.1.09. Hneď ráno som mal možnosť vyskúšať novú metličku na sneh ktorú som si kúpil len dva dni pred tým. Nákup to bol podnietený skôr nádejou než potrebou. Nádeje sa naplnili a vytvorili tak potrebu ktorá odôvodnila nákup. Zodpovedne som zozbieral všetkých po meste a vyrazili sme. Jana sa počas cesty pomocou neoklasickej domácej experimentálnej medicíny (cola+acylpyrín) intenzívne venovala svojej intenzívnej bolesti hlavy. Okrem toho sa nič závažné nestalo, akurát som zistil že presne pri 100km/h odfúklo z kapoty naraz všetok sneh ktorý sa mi ráno nechcelo zmiesť novou metličkou. V Trnave bolo nasnežené, ale tento krát ma na duši hrial pocit že som si zobral crossovky a na nohách ma hriali oné crossovky. V prvom kole seriálu totiž bolo blato a ja som začiatočnícky prišiel v nových bielych Asicsoch. Nové ešte sú, ale biele už nie. Ako býva zvykom, Martin D. mi postupne ušiel a už som ho nedobehol.

Najväčší šok som zažil keď ma vytiahli ako druhého v tombole. Také sa mne veru nestáva. Avšak na rozdiel od Erika, ktorého na 1. časti tohoto seriálu vytiahli tiež ako druhého, ja som si tiež zobral Tofifee ktoré sme opäť zjedli po ceste späť. Pri pohľade na čiapku s logom World Harmony Run, dokonca pán Lieskovský z MSÚ Trnava (výborný človek ktorý nám vždy pri WHR pomáha a organizuje aj tieto preteky) spomenul World Harmony Run. Postupne povyťahovali všetkých členov našej výpravy, (okrem Jula V., ale zase bolo Tofifee) tak sme sa mali k odchodu. Je zaujímavé že koľko pretekov človek pochodí práve na sviatky - v tej najväčšej zime. Od 26.12. Trnava, Vozokany, Zobor, Trnava, Beh Sebaprekonávania, do 6.1. Trnava. To je 6 pretekov za 12 dní. To vôbec nie je zlé ....

Dušan